Представи си книгата в стаята с пианото

Spread the love
Галерия “УниАрт”, НБУ
представя
СВЕТЛАНА МИРЧЕВА
“Представи си книгата в стаята с пианото”
27.10 – 18.11.2022 г.
ул. “Монтевидео” 21, София
В осмата си самостоятелна изложба Светлана Мирчева представя серия рисунки от 2022 г. и светлинно-звукови инсталации. Изложбата може да бъде разгледана в Галерия “УниАрт” на Нов български университет между 27 октомври и 18 ноември.
Екипът ни е въодушевен, че именно това ще бъде и пилотният проект, който маркира инициирането на комерсиална дейност в Галерията с основна цел подкрепа и развитие на съвременни български артисти.
За работата си по проекта Светлана споделя:
“Представи си книгата в стаята с пианото” е серия от рисунки, с които си представям създаването на една книга. Книгата се появи във въображението ми със собствена мисъл и бъдеще. Първите рисунки направих в началото на годината по време на творческия си престой в Cité Internationale des Arts в Париж, част от които бяха показани в предоставеното ми пространство Café des Arts.
Представих си книгата в стаята с пианото, докато звукът от репетиционните изпълваше коридорите на артистичния град-сграда. В изложбата в Галерия “УниАрт” моята въображаема книга приема различни образи и придобива живот заради самите рисунки. Оживява. Рисунките не са нейни предвестници, а свидетелства от бъдещите дни.
Образи на звука показвам и в две светлинно-звукови инсталации, композирани от звуци от градска среда, представени за пръв път във Виена. Автор на музиката към тях е Ангел Симитчиев. Тук образът на звука е застинал във въздуха осветен, като повтаряща се непозната мелодия, като графична партитура за град и оркестър. А може би вълнообразната линия на звука е линията на живот, на дихание, на трептене, може би тя е невидимата вибрация на града навсякъде около нас.
Пресинформация: Галерия “УниАрт”, НБУ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.