Община Пазарджик обяви конкурс за местни автори във връзка с Националната награда за хумор и сатира “Райко Алексиев”

Spread the love

Във връзка с връчването на Националната литературна награда “Райко Алексиев” община Пазарджик обяви съпътстващ конкурс за творците от Пазарджишка област.  Ще бъдат присъдени три награди:

  1. Хумористична поезия (епиграма, басня, стихотворение)
  2. Хумористична проза ( миниатюра, фейлетон, къс разказ)
  3. Карикатура.

Изискването към участниците е творбите да не са публикувани. Крайният срок за кандидатите е 16 февруари. Всички допълнителни изисквания са публикувани на официалната интернет страница на общината.

Литературните  творби, отпечатани  в  два  екземпляра  и карикатурите, оригинал    или    ксерокопие,    да    бъдат представени най-късно до 16 февруари 2023 година на адрес:

4400 гр. Пазарджик,  Община Пазарджик, бул. „България” 2,

дирекция “Образование и култура”, за наградата “Райко Алексиев”.

Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев“ е учредена през 2002 г. от община Пазарджик и се връчва за цялостно литературно творчество и за принос в съответния жанр. Тя се присъжда на всеки три години и се връчва на 7 март, рождения ден на Райко Алексиев. С наградата се удостояват български писатели, но по изключение може да бъде присъдена на чуждестранен автор за особени заслуги към българистиката: популяризация, лично творчество в областта на хумора и сатирата, анализи и публикации, тематично свързани с България. Призът се присъжда и посмъртно. Във връзка с връчването на наградата се обявява и конкурс между творците от Пазарджишка област в три раздела: хумористична проза, хумористична поезия и карикатура. Наградата “Райко Алексиев” е придружена с парична премия и грамота.

Пресинформация: Община Пазарджик

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.