Николай Стоев. Кули и изкушения – изложба живопис

Spread the love

Изложбата може да бъде разгледана 15-26.11.2022

Вернисаж на 15 ноември /вторник/ от 17,30 до 19,30 часа

Една дълго чакана приказна изложба в галерия Арте посреща забавните герои на Николай Стоев. Този път изкушенията са много: красиви светове, необикновени истории, серенади, целувки, невъзможни кули, „Изгонване от рая“, „Още едно за лека нощ“, „Опасни изкушения“… картини, пълни с любов и светлина, излезли изпод четката на художник-перфекционист, човек носещ доброта и радост.

Характерният му стил се отличава с хумористични сюжети, изпълнени с разнообразни персонажи, ситуации и алегории. В изкуството му освен битови, присъстват и митологични и библейски сюжети. Жанрът на картините на Николай Стоев често бива определян като наив, но той самият е колеблив да се причисли към този стил.

Николай за пореден път ни напомня, че има топлина, нежност, приятелство, че най-голямото удоволствие е да обичаш. И както сам казва: „Аз съм щастлив художник. Извървял дългия път към себе си, разбрал колко е важно това, което правиш, да ти доставя удоволствие и удовлетворение. Да не те оставя на мира дори когато спиш. Постоянно да е в мислите ти. Тогава това престава да бъде работа. Става твоя същност, твой живот. Тогава реалността и въображението се смесват, околният свят избледнява, отдалечава се, много неща и събития губят значение и става така, че всичко около мен се случва просто между две картини. Между предишната и следващата.“

Пресинформация: галерия Арте

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.