Национален литературен конкурс за драматургия за наградата „Антон Страшимиров“

Spread the love
Община Разград обяви първото издание на Националния конкурс за драматургия за наградата „Антон Страшимиров“. Той се провежда съвместно със Съюза на българските писатели чрез подписване на Споразумение между Община Разград и Съюза на българските писатели.  Първото издание на Националния конкурс е посветено на 150-годишнината от рождението на Антон Страшимиров, която отбелязваме през 2022 г.

До участие в конкурса се допускат творби на живи автори в областта на драматургията (трагедия, комедия, сатира и други), които следва да отговарят на следните изисквания:

  • произведение да не е поставено на българска сцена до обявяването на конкурса;
  • Авторът му да даде съгласие за безвъзмездно предоставяне на правото, произведението да бъде поставено на сцената на Театрално-музикален център Разград – Драматичен театър „Антон Страшимиров“ и включено в неговия репертоар.

Срокът за подаване на творбите е до 01. 05. 2022 г.. Те трябва да са разпечатани на хартиен носител в 5 екземпляра. Адресът е:

гр. Разград, ПК 7200, бул. „Бели Лом“ 37А, за Община Разград, отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“.

Със заповед на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев за председател на националното жури е определен председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Наградата ще бъде връчена през месец май 2022 г. на специална церемония по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Наградата да се състои от почетен плакет, грамота и парична сума в размер на 5 000 лв.

Текстът на заповедта е публикуван на интернет страницата на Община Разград: З А П О В Е Д № 1697/23.11.2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.