Национален конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“ 2022

Spread the love

От 1 август стартира подаването на творби за участие в Националния конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“. Конкурсът се организира от Община Стара Загора, Дружество на писателите – Стара Загора, Фондация „Космос – Димитър Брацов”, Регионална библиотека „Захарий Княжески”. Провежда се всяка година с подкрепата на Народно читалище „Николай Лилиев“ – 2005” – Стара Загора и Народно читалище „Даскал Петър Иванов – 1988” – Стара Загора. В състава на конкурсното жури влизат утвърдени имена от съвременния литературен живот. Медийни партньори на конкурса са списание „Птици в нощта” и вестник „Литературен глас”.

Условия за участие:

  • Конкурсът е анонимен, на свободна тема.
  • Възраст на участниците: автори, навършили 18 години.
  • Участие могат да вземат автори с творби, непубликувани под каквато и да е форма към крайната дата на кандидатстване.
  • Всеки автор изпраща имейл, съдържащ до 3 (три) поетични произведения на електронен адрес: n-liliev@abv.bg до 10 септември 2022 г.

В конкурса не могат да участват: членове на конкурсното жури, организатори на конкурса, носители на първа награда от предишните издания.
Отчитането на резултатите е на 1 октомври – Ден на българската поезия. Церемонията по награждаването е част от Есенни литературни Стара Загора 2022 г.
Изпращайки творбите си, авторите се съгласяват имената и творбите им да бъдат публикувани в социалните мрежи, печатни и електронни медии в публикации, свързани с конкурса.

Наградите са парични.

  • Първа награда – Награда на Кмета на Община Стара Загора
  • Втора награда – Награда на Фондация „Космос – Димитър Брацов”
  • Трета награда – Народно читалище „Николай Лилиев – 2005”

По преценка на журито се връчват и поощрения от Дружество на писателите – Стара Загора и Народно читалище „Даскал Петър Иванов – 1988”. Всички лауреати от конкурса получават Почетна грамота.

Повече за конкурса и условията за участие: ТУК

Източник: Организаторите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.