Международното триенале на сценичния плакат

Spread the love
Юбилейното десето издание на Международното триенале на сценичния плакат ще бъде проведено от 1 до 21 ноември 2022 г. в Мраморно фоайе и Полуетаж – запад на Националния дворец на културата с вход свободен. На 1 ноември от 18:00 часа в НДК ще се състои официалното откриване на изложбата, както и обявяване на наградите.
След прегледа на над 3000 предложения, селекционното жури в състав: Божидар Йонов, Албена Спасова, Георги Лозанов, Иван Кашлаков, Камен Балкански, Мила Лозанова и Парашкев Фереджанов, подбра около 350 плаката за колекцията на тазгодишното Международно триенале на сценичния плакат – София 2022.
Десетото издание се отличава от всички предходни, не само защото юбилеят предразполага към ретроспекции и прогнози, а и защото последните три години подложиха на изпитание гражданската и творческа чувствителност на плакатиста, а мотото на десетото триенале Силата на плаката, явно откликва на тези нагласи. Пандемията и войната в Украйна оставят отпечатък върху представените произведения, разширяват обхвата на форума и потвърждават възгледа, че светът е сцена, а плакатът – нейно огледало.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.