Конкурс за млади театрални режисьори търси своя победител

Spread the love

Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ отново предоставя възможност на театрали до 35 години да се включат в петото издание на Националния конкурс „Слави Шкаров“ със своя концепция за спектакъл. Темата тази година е „Другите“. Всички желаещи могат да изпратят идеите си за бъдещ спектакъл в рамките на две стандартни страници, заедно с портфолио и CV на info@rusetheatre.com или на адрес: Драматичен театър „Сава Огнянов“, Площад „Свобода“ 4, 7000 Русе.

Селекционер тази година е театроведът, драматург и преводач Пламен Харманджиев. Той ще избере тримата финалисти и на 10 май имената им ще бъдат обявени.

Между 13 и 18 юни те ще направят творчески ателиета с актьори от трупата на ДТ „Сава Огнянов“ – Русе, като в края на този период всеки един режисьор ще представи откъс от своята работа в рамките на 30 минути пред журито на конкурса и русенската публика.
Победителят в конкурса получава възможността да доразвие идеята си до представление, което ще стане част от репертоара на ДТ „Сава Огнянов“ през следващия театрален сезон.
Краен срок за кандидатстване: 15.04.2023 г.

Пресинформация: ДТ „Сава Огнянов“ – Русе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.