Художниците от Художествената гимназия XV

Spread the love
На 1 декември от 13.00 часа в галерия “Дебют” се открива за петнадесети път ежегодната изложба на художниците от Художествената гимназия в София. Мотото на изложбата “Художници създават художници” е израз на идеята, че само творци могат да формират художествен вкус у своите възпитаници.

Ангеларий Димитров. Urban environment

Участниците са художници от различни поколения – автори с многобройни изяви в различни области: живопис, графика, скулптура, стенопис, илюстрация и приложна графика. Представят се различни естетически възгледи и различни посоки на развитие.
Творческите постижения на преподавателите са гаранция за качествено обучение и формиране на следващите поколения творци. Много от големите имена в българското изобразително изкуство са възпитаници на Художествената гимназия- София.
“Обединява ни традицията, творчеството, въображението и изящното. В ателиетата се създава климат на искреност и естествено човешко общуване. Удовлетворението и радостта от творческата работа правят близки поколенията и улесняват приемствеността между тях.
Спиралата на творческия цикъл продължава…”

Зоран Мише – A needle in a haystack – bloody struggle for a single needle , dry point -2021

В изложбата участват: Ангеларий Димитров, Атанас Ташев, Ваня Малакчиева ,Вера Върбанова, Динко Стоев, Донка Павлова, Димитър Яранов, Добрил Андреев, Зоран Мише, Камен Танев, Мария Стоева, Момчил Илиев, Павлина Обретенова, Петко Генов, Станимир Желев, Стоян Куцев и Цветомила Христова.
Куратор на изложбата е Атанас Ташев
Изложбата ще продължи до януари 2020 година, София, бул. “Васил Левски” 62
Пресинформация: Атанас Ташев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.