Етнокафене: Творческо представяне на Алберт Бенбасат

Spread the love
Вторник, 21 март 2023 г., 18:00 ч., Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“

 „Етнокафене“ е новият формат от културни събития на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Ще бъдат представяни интелектуалци и изявени творчески личности от български малцинствени групи, както и автори, които ги изследват и пишат за тях.
На първото събитие от „Етнокафене“ гост ще бъде проф. д-р Алберт Бенбасат. През 2020 г. излезе неговия сборник с разкази „Изгубени вещи“. Автора ще представи Тони Николов.
Модератор на събитието: Яница Радева
За Алберт Бенбасат 
Алберт Бенбасат (1950) e литературен историк, критик, публицист и издател; професор, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Автор е на 13 книги, сред които „Българската еротиада” (1997), „Литературни приключения” (2000), „Книгата като тяло и като дух” (2004), „Европеецът” Бай Ганю и светлият мит за Щастливеца” (2005), „Печатни пространства и бели полета” (2010), „Банкноти и мечти между кориците. Масова книга и масово книгоиздаване” (2011), „Алиса в дигиталния свят. По въпроса за книгата през ХХІ век” (2013), „Лъженауката за книгата” (2014). Редактор и издател на сп. „Критика” и Библиотека „Критика”, редактор и съставител на множество книги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

error: Свържете се с нас.